Eu cu cine votez?

Categoria (Lumea prin ochii mei) Scris de Dana Hirnea on 09-12-2012

Desi a venit si ziua votului, eu ma intreb ca un cetatean turmentat cu cine votez. Si va asigur dragi prieteni ca nici n-am mirosit ceva alcool azi.

Nu sunt o mare amatoare de politica, dar merg constiincios de fiecare data la vot ca sa-mi indeplinesc datoria de cetatean. Din pacate de ceva timp incoace nu m-a mai convins nimeni sa dau votul meu din toata inima. Ma duc la vot blazata, incercand sa aleg raul cel mai mic.

Colac peste pupaza (de unde naiba vine expresia asta?) a mai si nins. Asadar, am un chef nebun sa ies din  patura mea pufoasa si sa pornesc spre sectia de votare. Si sunt convinsa ca o mare parte din cetatenii cu drept de vot au aceeasi pornire.

Poate e de vina si faptul ca am schimbat colegiul iar aici in satul in care ne-am mutat, campania nu a fost asa de agresiva. Doar niste postere pe niste garduri si fata primariei care nu e foarte departe de casa noastra. Mai activi au fost candidatii pe facebook. Dar cum nu m-am  „imprietenit” cu nici unul dintre ei sa nu ma compromit, nu sunt la curent cu ce au postat ei decat ocazional prin distribuiri de statusuri de pe la altii.

Si atunci am de ales din cele doua mari aliante rivale plus candidatul unui partid televizionistic.

Una din aliante are ca si candidat in Camera Deputatilor pe Alin Trasculescu. El a mai fost deputat in Vrancea si si-a dat demisia din Parlament pentru ca a fost prins cerand vreo 200.000 euro mita pentru a interveni pe langa autoritatile vrancene pentru a se atribui contracte unor firme. Asadar? Cum sa-l votez?

In ceea ce priveste USL-ul, pe langa faptul ca ma scoate din sarite ideea de alianta intre liberali si social democrati, partide cu doctrine total diferite nici aici nu am vreo oferta demna de luat in seama. Candidatul lor e un ginerele unui om de afaceri vrancean si care asa cum declara singur a intrat in partit abia in 2011 si deja e Presedintele Organizatiei Municipale Focsani. Evident ca a ajuns in aceasta functie printr-o contributie semnificativa la bugetul partidului. Si ce ar putea sa faca pentru mine un om de rand, acest „liberal” care isi poate cumpara orice functie vrea? Si cum sa votez pe cineva care pe propriu blog afiseaza poze din campanie sa prin sate cu cei din staff-ul sau impartind sacose. Asta e alta chestie care ma scoate din sarite.

Cat despre candidatii la senat, astia sunt si  mai invizibili. Habar n-am cine sunt. De la USL e Cristian Dumitrescu, un PSD-ist care probabil va castiga fara probleme ca si pana acum, dar care n-a facut nimic pentru Vrancea (sau daca a facut eu n-am aflat inca). Si cum Vrancea-i fruntea ca nu stiu cum se intampla, dar intotdeeauna PSD-ul e la putere, sunt convinsa ca va iesi chiar el. Din 1992 pana azi a fost ba senator, ba deputat… ce-a prins si el saracu’. Dar macar e poet… are publicat un volum de poezie.

Candidatul la Senat a ARD-ului este Gabriel Postolache despre care stiu doar ca a fost primar intr-o comuna din Vrancea.

Dupa cum vedeti am vorbit doar despre candidatii celor doua mari aliante. Pe ceilalti nu i-am luat in calcul: „OTV-ul” , Partidul Ecologist si UDMR.

Sper ca pana ajung in cabina de vot, sa am o „strafulgerare divina” si sa pun ștampila pe cine trebuie.

Scrie un comentariu