Gura lumii

Categoria (Lumea prin ochii mei) Scris de Dana Hirnea on 20-05-2011

Nu reusesc niciodata, oricat de mult as incerca sa ma detasez de vorbele celor din jur. N-am sa inteleg niciodata ce-i pasa lumii de viata mea?
M-am casatorit tarziu, si evident ca cel putin 10 ani trebuia sa gasesc un raspuns la intrebarea: cand te mariti?
Acum la nici 6 luni de la nunta ma pregatesc zi de zi sa dau raspuns la alta intrebare: Nu faci un copil? Daca as face un copil, evident ca urmeaza: Cand ii faci pereche? Si tot asa, ca lumea stie mai bine ce te „coafeaza”
Ii pasa oare celui care pune aceste intrebari cum te simti tu cand te vezi obligat sa raspunzi?  Ca o femeie singura nu e singura pentru ca vrea ci pentru ca nu l-a gasit pe cel care i se potriveste, care s-o iubeasca, sa o inteleaga. Ca o femeie chiar daca isi doreste un copil, lucrul asta nu se intampla pocnind din degete? Evident cei care intreaba nu sunt intotdeauna rau-intentionati, si o fac cu drag si duiosie. Ca e in mersul firesc al lucrurilor ca un copil sa implineasca o familie. Ca e si varsta, si timpul potrivit. Dar sunt absolut convinsa ca nimeni nu se gandeste ce e in sufletul acelei femei care isi doreste un copil si el intarzie sa apara.  Si ca oricat te-ai stradui sa pari relaxat, sa dai un raspuns politicos, pe dinauntru doare cumplit. Si daca intr-o zi intrebarea o scoate din sarite, si da un raspuns rautacios sau taios, vina e tot la ea: ca e o frustrata. Oare chiar asa o fi?

Comentarii:

(4) Comentarii pentru Gura lumii

  1. Pe mine nu ma mai supara de mult timp. O vreme m-au ranit, apoi doar m-au enervat, acum nici macar nu imi mai pierd foarte multa energie sa caut replica potrivita. Oamenii, oricat ar mima, au o capcitate redusa de empatie. Te inteleg doar unii care, intamplator, au trecut exact prin asa ceva.

  2. Multumesc Anda. Ai mare dreptate… La fel incerc si eu. Uneori imi reuseste, alte ori nu. Si ma supar pe mine ca nu reusesc sa ma detasez.

  3. Hello my sweet friend, congratulations, very good your blog. I am Speaker from Argentina and I invite you to listen to the best romantic ballads in the world with my voice and my blog. From Saturday, May 4th I'll do a tribute to Romania and Poland. I hope that your visit.A warm hello to you.Beto, from Rosario, Argentina.http://baladasmp3.blogspot.com

  4. Doare oricat ai incerca sa te detasezi. e lege "sa fii in rand cu lumea". in ochii lumii nu reprezinti mare lucru daca nu ai sot si copii. esti compatimit sau marginalizat si, zau, nu stiu care e mai rea din cele doua.frumos blog. tocmai l-am descoperit. o sa te vizitez mai des. ca sa iti ridic putin moralul … tatal prietenei mele ne spunea totdeauna cand eram descurajate: "Nu dispera, ca pan' la fund … e tot asa."

Scrie un comentariu