Leru-i ler si Merry, Merry Christmas

Categoria (Lumea prin ochii mei) Scris de Dana Hirnea on 22-12-2010

      Fiecare decembrie debuteaza invariabil cu multitudinea de colinde pe care la auzi pretutindeni: TV, radio, supermarket, magazine de pantofi (pe-astea le cunosc cel mai bine …) sau mici magazine din coltul strazii.  O lume intreaga asculta Leru-i ler si Merry Christmas. N-am nimic cu Hrusca, dar prea e pe toate posturile de radio. Si ce e prea mult strica. Stiati ca au aparut pana si bancuri cu Hrusca?
      Cete (gasti) de colindatori incep ritualul colindatului cat mai devreme posibil, ca sa acopere un numar cat mai mare de case vizitate ceea ce implicit duce la cresterea veniturilor. Totul are un puternic iz comercial. Prima gasca de colindatori a sunat la usa mea pe 5 decembrie. Mult prea devreme. N-ar trebui sa ascultam colinde in seara de Ajun, in timp ce impodobim bradul? Colindele si alte lucruri legate de Craciun isi pierd valoarea tocmai datorita acestei mediatizari mult prea intense. Tot ce e legat de Craciun a devenit mult prea comercial.
      Nu sunt Grinch, ma bucur de luminitele de Craciun, vreau brad impodobit chiar daca n-are nici o legatura cu traditia crestina, imi place sa fac cadouri celor dragi, dar tare mult mi-as dori  ca radiourile sa nu mai urle colinde de la inceputul lui decembrie, ca reclamele cu Mosi Craciuni sa nu inceapa sa fie difuzate din noiembrie…

Scrie un comentariu