Ultima zi in garsoniera

Categoria (Lumea prin ochii mei) Scris de Dana Hirnea on 02-12-2012

A fost ultima zi petrecuta in garsoniera mica, inchiriata de la parterul unui bloc din Focsani. Au trecut trei ani de atunci si au fost cei mai frumosi ani. Am prostul obicei de a ma atasa de lucruri. Si chiar daca ar trebui sa ma bucur ca ne mutam in casa noastra, mult mai mare si mai frumoasa, ma despart de locul asta cu tristete.

E locul unde am petrecut clipe extraordinare, locul unde am fost ceruta in casatorie, unde am invatat sa iubesc, unde am invatat cum se traieste viata in doi, locul unde imi doream sa vina sarbatorile in casa mirosind a cozonaci sau prajituri chiar daca de sarbatori nu stam acasa ci mergem la parinti, unde ne inghesuiam la petreceri aniversare atat de multe persoane incat o parte stateau in balcon, locul unde asistenta sociala ne-a facut evaluarea si a spus ca da, putem creste acolo un copil pana e gata casa, unde in fotoliul din balcon imi beam cafeaua citind sau navigand pe internet. In balconul acela inconjurat de iedera am petrecut multe momente de relaxare. Am fotografiat frunze de iedera in toate anotimpurile, cu stropi de ploaie sau cu melci, am imortalizat apusuri extraordinare in fotografii ce au valoare doar sentimentala si nu se pot posta intrucat as pierde ore intregi scotand cabluri si stalpi in Photoshop

Am constatat ca e incredibil cat de multe lucruri pot sa intre intr-o garsoniera. Am impachetat lucrurile in vreo doua zile. Si inca mai sunt de transportat. Si cu fiecare cutie sigilata, am transportat si o farama de regret  ca inca un capitol se incheie. Si ma asez intr-un colt, impreuna cu motanul speriat de atata agitatie si schimbari, si trecandu-mi degetele prin blana lui fina privesc cu optimism spre un nou viitor si un alt inceput

Comentarii:

(2) Comentarii pentru Ultima zi in garsoniera

  1. Heiii, nu fi trista. Stiu cum e sa te atasezi de o casa, dar gandeste-te ca e o schimbare in bine, un pas inainte, un nou inceput. si inceputurile sunt frumoase.
    Mult succes si multe bucurii!

  2. buna, am ajuns intamplator la tine pe blog si nu m-am lasat pana ce nu am rasfoit toate postarile tale ­čÖé
    voiam sa te intreb citind alt post: ai idee daca o garsoniera este acceptata de asistentii sociali, cand fac evaluarea pt adoptie?
    apoi am citit ca ati locuit in chirie in garsoniera…prin urmare se accepta si un spatiu mai mic. avem si noi in plan constructia unei case, avem terenul…dar inca nu ne-a apucat…ar fi un impediment acest lucru?
    iti multumesc si iti doresc multea fericire alaturi de puiutul tau!

Scrie un comentariu