Despre magnolii si alte vise

Categoria (FOTOGRAFII) Scris de Dana Hirnea on 14-04-2011

Nu stiu de cand am inceput sa fac o pasiune pentru magnolii. Le-am descoperit tarziu, dar a fost dragoste la prima vedere. Si in fiecare primavara ies la vanatoare de fotografii.
Magnolii la Balcic. E o dorinta neimplinita. Imi doresc sa vad coltul acela de gradina primavara. N-am reusit sa ajung nici anul acesta. N-am vazut Balcicul decat in plina vara si nu are nici o legatura cu Balcicul interbelic de care m-am indragostit. Am o imagine idealizata a acestui loc si recunosc ca mi se trage de la cartile pe care le-am citit: Balcicul Olgutei Deleanu din La Medeleni, Balcicul Dianei din Panza de paianjen, Balcicul lui Mihail Sebastian din Jurnal sau Balcicul din Memoriile  Reginei Maria sunt doar cateva exemple.
Am plecat de la magnolii si am ajuns la Balcic. Intentia mea a fost de a posta cateva fotografii pe care le-am facut saptamana aceasta cu magnolii abia inflorite. Si pentru ca acest blog nu s-a dorit un blog doar de imagini ci unul de „cuvinte”, m-am gandit ca nu-s de ajuns doar fotografiile.
Dar ce poti sa scrii despre magnolii? Ca imi doresc sa plantez macar una roz in curtea casei noastre? Ca numele provine de la botanistul fancez Pierre Magnol? Ca sunt albe, roz, purpurii, albastre sau verzi-galbui? Spun doar atat: pentru mine sunt cele mai frumoase flori.

Comentarii:

(3) Comentarii pentru Despre magnolii si alte vise

  1. Am admirat frumusetea magnoliilor tale!

  2. Multumesc.

  3. Le admir si eu de vreo 40 de ani.Nu ma satur niciodata de parfumul lor.

Scrie un comentariu