Mi-e dor de mare

Categoria (FOTOGRAFII) Scris de Dana Hirnea on 06-04-2011

Daca m-ar intreba cineva ce prefer: marea sau muntele, as raspunde dintr-o rasuflare muntele. Si totusi din cand in cand mi se face un dor nespus de mare, de intinderea ei nesfarsita, de mirosul ei sarat  de nisipul granulat sub talpi.
Imi ajung 2 zile pe an la mare. Nu-mi trebuie mai mult pentru a ma bucura de ea. Si nu vorbesc de litoralul romanesc in plin sezon turistic. Nu. E aglomeratie, mizerie, caldura infernala.
Nu-mi place vara la mare. Nu sunt adepta statului la plaja. Vorbesc de zile de liniste in care sa ma bucur de mireasma sarata, sa sunetul valurilor, de nemarginirea albastra.
Cele mai faine zile petrecute la mare au fost intr-un februarie cu cativa ani in urma. Totul pustiu, eram singura pe plaja si  aveam impresia ca marea e acolo doar pentru mine. Sau un septembrie infrigurat in care mare era acolo doar pentru mine si cativa prieteni dragi.
Si imi vin in minte apusuri de soare superbe si rasarituri senzationale (in numar mult mai mic fiindu-mi asa de greu sa ma trezesc dimineata ). Culori, nuante, liniste, miresme, toate imi vin in minte. Imagini din trecut si dorinte de viitor. Visez o primavara la Balcic, cu magnolii inflorite si un colt de liniste la poalele castelului. Si de fiecare data apare altceva, magnoliile infloresc si se trec, zilele vin si se petrec, dorul si dorinta ramane. Si mai visez o duminica de iarna cu un soare ce rasare dintr-o mare inghetata cu o lumina cu reflexii speciale. Si tipat  acut de pescarusi.
Dar pana atunci revad fotografii din trecut, si le postez aici…

Comentarii:

(2) Comentarii pentru Mi-e dor de mare

  1. Absolut superb blogul tău. Fotografiile sunt minunate.Felicitări!

  2. Multumesc mult.

Scrie un comentariu