Alt bunic, alta poveste

Categoria (Lumea prin ochii mei) Scris de Dana Hirnea on 02-09-2011

Bunicul meu a implinit azi 90 de ani. Ii urez si aici la multi ani cu sanatate. E tot ce isi doreste la momentul acesta. Si poate niste nepoti saritori care sa-i vina in ajutor la treburi, treburi pe care nu accepta sa le lase nefacute. Dupa o viata intreaga de munca nu poate accepta ca e cazul sa se linisteasca. Pamantul lui trebuie lucrat, gradina lui trebuie udata.
Copiii lui ajung rar la el, ca au la randul lor serviciu. Nepotii ajung si mai rar. Eu n-am mai ajuns in satul copilariei mele de vreo doi ani, si atunci ca sa-l vizitez pentru cateva ore. Ceilalti nepoti ai lui ajung chiar mai rar decat mine.
Sunt legata de bunici pentru ca imi amintesc de copilarie. Vacante petrecute la tara, in micul satuc de campie care atunci parea un intreg univers si care acum mi se pare un colt uitat de lume si parca din alta epoca. Drumuri neasflatate, saracie, copii ce merg in alt sat la scoala pentru ca sunt prea putini si nu se formeaza macar o clasa.
E singurul bunic ramas in viata. In iarna a locuit pentru cateva saptamani la bloc cu parintii mei. Oricat ar fi fost de comod in apartamentul de bloc cu toate utilitatile la indemana, tanjea dupa locul lui acasa.
Si un lucru amuzant: marea lui descoperire a fost internetul. Mama i-a arata ce minuni se pot descoperi cu ajutorul computerului, si de cate ori o prindea  pe mama la computer ii cerea sa-i gaseasca diverse lucruri. I-a fost destul de greu sa inteleaga cum dintr-o cutie pot aparea asa de repede informatii, dar era incantat. Si desi parintii mei i-au facut un tur al manastirilor din Moldova cu multi ani in urma, acum a avut parte si de un tur virtual cu ajutorul mamei mele.

Comentarii:

(4) Comentarii pentru Alt bunic, alta poveste

  1. povestea ta imi aminteste de bunicii mei. veneau iarna sa stea pe la noi cu randul, cand bunica, cand bunicul, dar nu rezistau prea mult. ii tragea ata la casa lor. mereu preocupati, "da' ce-o face X, da' casa, da'gainile, da' cainele…La multi ani, bunicului tau. esti norocoasa ca mai ai.

  2. Multumesc mult…

  3. OFF topicHei, am fost la adresa pe care mi-ai lasat-o in comentariu si ti-am vazut toata galeria, o incantare.ai ochi de fotograf, iar multe din fotografii sunt cu adevarat superbe. aia cu focul, cel putin, mie mi-a placut mai mult a ta decat a mea pentru ca are mai multa culoare, iar cu macii m-ai dat gata. sunt florile mele favorite, desi nu am avut niciodata ocazia sa-ifotografiez. ar fi o gramada despre care as vrea sa vorbesc, dar ar insemna sa las aici un comentariu kilometric si oricum sunt pe langa subiect. oricum, sunt cu ochii pe tine :).

  4. Foarte tare bunicul acesta… 🙂 La mulţi ani!Oare noi, crescând în această lume nebună, vom îmbătrâni la fel de frumos?

Scrie un comentariu