Dance Me to the End of Love

Categoria (Lumea prin ochii mei) Scris de Dana Hirnea on 01-12-2010

      L-am descoperit pe Leonard Cohen pe o caseta audio veche prin 1998. Am reusit ulterior sa am discografia completa. Unora li se pare monotona muzica lui. Pe mine ma unge la suflet.
      Am avut norocul si l-am vazut in primul concert sustinut la Bucuresti in 2008, chiar in ziua in care artistul implinea 74 de ani. Un stadion intreg i-a cantat Happy birthday, iar el si-a scos palaria si a facut o plecaciune in fata noastra.  Un artist modest, care isi prezenta cu mare drag muzicienii care l-au acompaniat pe scena si care multumea publicului ca a fost ascultat. Cuvintele de final in care spunea ca poate nu ne vom mai revedea, dar ne ura o viata luminoasa alaturi de prieteni dragi si familie m-au emotionat profund.
      Leonard Cohen a revenit in Romania si in 2009, tot in septembrie, dar n-am mai ajuns sa vad acel concert desi mi-am dorit foarte mult. Sunt oameni care nu inteleg de ce sa vrei sa vezi de doua sau mai multe ori acelasi artist, care in concerte canta aceleasi melodii ultracunoscute care l-au facut celebru. Pentru ca senzatia pe care o ai acolo in sala de concert sau pe stadion e unica. Pentru ca instrumentistii „jongleaza” cu instrumentele lor, si pentru ca de fiecare data melodia chiar daca melodia e aceeasi emotia pe care o transmite e alta.
„Dance me to the wedding now, dance me on an on,
Dance me very tenderly and dance me very long,”
Sunt versurile melodiei cu care am deschis seara nuntii nostre. Baloanele de sapun care ne-au insotit dansul au fost efemere  iar bucuria mea si emotia momentului sunt greu de descris. Dar de acum nu voi mai putea asculta vreodata melodia artistului meu preferat fara sa ma gandesc la seara aceea minunata.


 

Comentarii:

(2) Comentarii pentru Dance Me to the End of Love

  1. Buna seara. Ai dreptate, probabil ca nimeni din cei prezenti la nunta ta nu vor mai asculta aceasta melodie fara sa-si aduca de aminte acea minunata deschidere. Sunt momente pe care nu le uiti niciodata, chiar daca nu faci parte dintre actorii principali ai evenimentului. A fost frumos sau poate ca ar trebui sa spun ca frumos este un cuvant prea mic pentru a descrie cu adevarat acest evenimet.

  2. De ce am impresia ca nu reusesti, inca, sa spui tot ce vrei sa transmiti de fapt?Cuvintele sunt sarace fata de ce simti? Limba romana nu e destul de expresiva? Sau esti inca anesteziata de fericirea nuntii tale – moment unic si cu siguranta firesc – si vorbesti cumva in transa, folosind chiar si clisee ?! Inceputurile sunt anevoioase, dar merita sa-ti dai drumul, odata ce ai facut inceputul! Astept cu rabdare!

Scrie un comentariu