Dans pe gheata

Categoria (Lumea prin ochii mei) Scris de Dana Hirnea on 01-02-2011

     Nu sunt o sportiva. La scoala cele mai mici note le aveam la sport iar la Bacalaureat am preferat sa invat o materie in plus, decat sa aleg Educatia fizica. Dar ii admir din tot sufletul pe cei care fac sport  constant si ii admir si mai mult pe cei care fac sport de performanta. Si pentru ca tocmai s-a terminat Campionatul European de Patinaj Artistic, m-am gandit sa scriu despre asta. Nefiind un fan al sporturilor, singurele pe care le urmaresc sunt gimnastica si patinajul artistic. Sunt sporturi unde se imbina maiestria cu gratia, forta fizica cu talentul artistic. Ne bucuram pentru cele cateva minute oferite de patinatori in care isi pun in valoare tot talentul, fara sa ne gandim la cata munca e in spatele a 3 minute de dans pe gheata.
     Am urmarit ieri Gala Laureatilor de la campionatul mai susmentionat. Cum sa nu-ti placa vazand atata gingasie, eleganta, talent, delicatete, precizie si stapanire de sine? M-a impresionat teribil Denise Bielmann la 48 de ani, care arata ca o fetiscana de 16 ani, si care putea concura fara probleme cu participantii acestei editii.
     Consider patinajul mai mult decat un sport. E o arta complexa, combinand calitatile fizice ale patinatorilor cu muzica, dansul, costumele. Se creeaza un tot unitar, care trebuie sa placa si sa impresioneze.
     Locul I la proba de perechi a revenit Germaniei, iar preferatii mei patinatorii rusi s-au clasat pe locurile II si III. Am o slabiciune pentru patinatorii rusi si pentru scoala lor de patinaj si balet. Dar despre asta poate voi vorbi alta data.
     Reprezentanta Elvetiei Sarah Meier a ocupat locul I la fete, fiind urmata de reprezentanta Italiei Carolina Costner iar locul al III-lea a fost ocupat de finlandeza Kiira Korpi. Am urmarit-o pe Sarah Meier care si-a incheiat programul cu lacrimi in ochi si care a ridica o sala intreaga in picioare. Pacat ca nu va mai participa si la mondiale.
    Acestea sunt probele care m-au impresionat cel mai mult.Si spre exemplificare priviti mai jos si imi veti da poate dreptate.

Comentarii:

(3) Comentarii pentru Dans pe gheata

  1. O prindere de mana cu un inger si e de ajuns sa poti ¨dansa pe gheata¨.

  2. Ingerul iti poate da harul, dar nu e destul. Mai trebuie munca si perseverenta

  3. La lista ta de sporturi preferate, eu, in ceea ce ma priveste as adauga si dansul sportiv. Tu spui ca nu ai fost o sportiva, dar acestea sunt lucruri pe care le inveti de mic. Daca parintii nu au considerat sportul important, probabil ca nici noi, mari fiind, nu-l vom considera foarte important, iar de practicat ce sa mai vorbim.

Scrie un comentariu