Street Dance 3D

Categoria (Lumea prin ochii mei) Scris de Dana Hirnea on 06-12-2010


      Imi place sa dansez. Am o colectie intreaga de filme cu dansuri de tot felul. De la celebrul Dirty dancing sau spectacole de balet. Imi place Baryshnikov si imi doresc sa ajung sa vad macar o data un spectacol la Bolshoi Theatre.
     In seara asta am vazut Street Dance 3D – un film care mi-a atras atentia pentru ca una din actritele care joaca un rol secundar este Charlotte Rampling.  Filmul prezinta povestea unor dansatori de street dance din Marea Britanie care vor sa participe la finala Campionatului de Street Dance. (Nici nu  mi-am imaginat ca exista un astfel de campionat). Cand isi pierd spatiul pentru repetitii, dansatorii sunt fortati sa repete alaturi de balerinii de la Royal Dance School. Chiar daca cele doua stiluri par sa nu aiba nici o legatura unul cu altul, dasatorii le combina si reusesc sa castige concursul.
     Exista in film o scena care mi-a atras atentia. Dupa vizionarea unui spectacol de balet, eroina principala a filmului realizeaza ca se pot transmite anumite emotii prin dans. Dansul de strada transmite energie, baletul transmite emotii.
     Combinatia de dans modern si balet nu e noua. Am mai intalnit-o si in Save the last dance. Evident ca din film nu se putea sa lipseasca povestea de dragoste.  Reteta care nu da gres, si aduce audienta. E un film relaxant, de duminica dupa-amiaza care ne poate trezi din amorteala.

Comentarii:

(2) Comentarii pentru Street Dance 3D

  1. Ai intarziat! Eu iti urmaresc zilnic blogul.Imi place cum scrii si n-am putut sa nu observ orele la care postezi insemnarile pe internet. Banca va avea un angajat somnoros.

  2. Salut. Va invit sa vizitati site-ul: http://www.scs.ubbcluj.ro/~mrir0423 ; contine informatii legate de balet clasic si dans de strada. Este in constructie deocamdata. La sectiunea Coregrafii, exista un filmulet din Street Dance 3D.

Scrie un comentariu